Femei care mă inspiră :: Amanda Soule

amanda soule

Amanda Soule este o sursă nesecată de inspirație pentru mine și un punct de sprijin. Când i-am descoperit site-ul, acum vreun an și jumătate, am petrecut ore întregi parcurgându-i nenumăratele articole în care își documentează viața de zi cu zi. Nu mă mai săturam de poveștile ei.

Amanda este soția lui Steve și mama a cinci copii având între 2 și 11 ani. Împreună gospodăresc o mică fermă din apropierea orașului Portland din statul Maine. Steve își susține familia lucrând ca inginer, iar Amanda se îngrijește în primul rând de creșterea copiilor. Până aici, o poveste clasică.

Amanda nu este însă o mamă tipică. Deși are atâția copii, ea își face mereu timp să își cultive creativitatea și să continue tot felul de proiecte personale. Croiește și tricotează haine pentru întreaga familie, scrie cărți, este editor principal la o revistă, participă la workshopuri și târguri, se îngrijește de animalele de pe lângă casă și de grădină, întreține prietenii, scrie de câteva ori pe săptămână pe blogul său. Și nu, nu este bogată. Nu este înconjurată de doici sau femei de serviciu. Este însă susținută într-un mod minunat de soțul său.

amanda soule

amanda soule

Amanda încearcă (și reușește!) o revenire la unele valori vechi prețioase, fără să devină în nici un moment (cel puțin din punctul meu de vedere) ciudată sau extremistă. Amandei îi sunt importante: viețuirea în apropiere de natură sub toate formele ei și respectul față de mediul înconjurător; lucrurile făcute în casă de la mâncare, la îmbrăcăminte, la orice alte obiecte care pot fi meșteșugite și folosite pentru nevoile de zi cu zi; simțul comunitățiicreativitatea – în tot ce întreprinde.

Copiii săi sunt implicați încă de foarte mici în treburile gospodăriei, ceea ce înseamnă că sunt tratați de devreme ca oameni care sunt în stare să ducă la bună împlinire anumite sarcini. Fiecare după puterile lui, ei învață să se îndeletnicească cu ”lucruri serioase”, ceea ce îi face să se simtă folositori și fericiți. În același timp mama primește ajutor. Delegându-și anumite responsabilități are un pic mai mult timp pentru a susține creativitatea copiilor, dar și pentru a-și continua proiectele personale.

amanda soule

Copiii ei nu cresc uitându-se la televizor, ci sunt stimulați zi de zi să încerce lucruri noi, multe dintre ele având o finalitate practică. Treburile casei sunt făcute așadar împreună. De asemenea copiii sunt încurajați să se angajeze în tot felul de mici proiecte de artă: cadouri pentru zile de naștere sau sărbători, decorațiuni pentru casă, confecționarea de haine simple, piese de teatru și așa mai departe. În fiecare decembrie de pildă, copiii se ocupă cu meșteșugirea de noi ornamente de Crăciun atât pentru brad, cât și pentru întreaga casă.

amanda soule

Multe dintre hainele copiilor sunt făcute de Amanda. De asemenea perdelele, plăpumile, detergentul, unele obiecte de decor, unele jucării și câte și mai câte.

Amanda cultivă și ideea de cămară. Familia Soule își face propriile gemuri și conserve, propriul sirop de arțar și propria miere. De ceva vreme la fermă trăiesc și câteva oi, a căror lână este toarsă și apoi preschimbată în haine.

amanda soule

Într-o lume în care bărbații și femeile nu prea mai știu cum să-și definească rolurile, Amanda pare să se descurce foarte bine, ascultându-și instinctele și adâncindu-și feminitatea tot mai mult, cu fiecare zi care trece. În ultimă instanță povața pe care o trag din povestea ei este că nu e nevoie niciodată de prea multe compromisuri, că orice este posbil. Există mereu o cale de a le împăca pe toate, dar numai dacă rămânem deschiși și dacă nu ne pierdem bucuria de a ne mira și a ne bucura de cele ce ne ies în cale.

amanda soule

Vă invit așadar să răsfoiți și voi blogul Amandei. Sper să vă dea măcar unora dintre voi curaj și să vă inspire pe ici pe colo. Pe curând!

amanda soule

Sursa fotografiilor: soulemama.com

Articole înrudite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *